×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 502

Četvrtak, 16 Svi 2019 08:16

Obavijest za prvašiće 2019 - 2020

Poštovani roditelji !

Drago nam je da vaše dijete postaje našim učenikom i da ćemo sljedećih godina s vama sudjelovati u njegovom odgoju i obrazovanju i razvoju njegovih sposobnosti i kompetencija.

Početak školovanja je jedno od najznačajnijih razdoblja u životu. Od sada će se pred dijete, iz dana u dan, postavljati sve veće zadaće. Upoznavat će nove osobe, vršnjake i odrasle, brzo će širiti svoja znanja i spoznaje o svijetu i sebi samom. Susretat će se s izazovima i novim situacijama. Njegujte kod djeteta pozitivan stav o polasku u školu, o druženju, stjecanju novih znanja i vještina. Neka se osjeća ponosnim što kreće u školu.

Tijekom ljeta prošetajte putem do škole i natrag i ukažite kako se treba ponašati u prometu. Uputite dijete u pravilno držanje tijela, naročito pri sjedenju, i na pravilno nošenje školske torbe. Privikavajte ga na raniji odlazak u postelju, ranije buđenje i doručak prije odlaska u školu, bez obzira na obrok koji će pojesti pod velikim odmorom.

Na vrijeme ga upoznajte s promjenama u ritmu života. Potičite ga da samostalno održava osobnu higijenu, obavezno pere ruke nakon WC-a i prije jela, da se samo oblači i obuva. Razgovarajte s djetetom što više, odgovarajte na postavljena pitanja i podržavajte i potičite njegovu znatiželju. Pričajte o školi, ali nemojte ga silom učiti brojke i slova. To prepustite učiteljicama.

Kod kuće, zajedno s djetetom, uredite njegov prostor za rad i učenje. Ne mora to biti posebna soba i radni stol. Bit će dovoljna i mala polica za školske stvari i stol prilagođene veličine. Važno je da dijete samo brine o urednosti svog radnog kutka jer ćemo to tražiti i u učionici. Razvijajte radne navike djeteta i potičite odgovornost u izvršavanju obveza. Privikavajte ga na sjedeći rad (ponudite mu bojanke, slikovnice, igre koncentracije i pažnje). Podučite dijete radu na papiru i držanju olovke, pogotovo ako nije išlo u vrtić. Sami mu zadajte neke zadatke za crtanje kojima vježba motoriku šake, točnost i preciznost pokreta i posebno upornost i volju za radom.

U prvim danima školovanja vaša briga, strpljenje, dosljednost i razumijevanje pomoći će djetetu u privikavanju na obveze i svladavanje teškoća ako se pojave. Ne opterećujte ga prevelikim očekivanjima u pogledu uspješnosti, ali naglašavajte važnost vježbanja za uspješno napredovanje. Potičite ga pohvalom, nježnostima i pažnjom, a ne poklonima.

Uz vašu ćemo pomoć i suradnju postići veće i bolje rezultate u odgoju i obrazovanju, a naš prvašić bit će nam zajednička radost i ponos.

Nastavna godina počinje u ponedjeljak,9. rujna 2019. godine
(završava 17. lipnja 2020. godine )

Susret s učenicima prvog razreda bit će u 9:oo sati u dvorištu škole. Djeca će prvi tjedan biti jutarnja smjena, a dalje naizmjenično, popodnevna-jutarnja.
Prvašići područne škole Hrastovica dolaze u 9 sati u svoju školu.
Učenici 1. razreda dobivaju sve besplatne NOVE udžbenike koje će roditelji preuzeti prvi dan.
Svim đacima prvacima i njihovim roditeljima želimo sretan početak i uspješno školovanje.

Učitelji i stručni suradnici I. OŠ Petrinja

 

Popis školskog pribora i pomagala za učenike 1. razreda

PERNICA: HB olovke za pisanje (ne tehničke), gumica, šiljilo, drvene bojice.

BILJEŽNICE: pisanka A ( za tiskana slova)   5 kom., Crtančice - 2 kom., matematička bilježnica (s većim pravokutnicima), MAPA I KOLAŽ PAPIR.

OSTALO: geometrijski pribor, škarice i ljepilo, mali blok ili bilježnica za „informativku“, flomasteri.

PRIBOR ZA LIKOVNU KULTURU: plastelin, glinamol, najlon (za klupu), čvrsta plastična čaša, kistovi za vodene boje i kistovi za tempere, vodene boje, tempere, paleta za tempere, bijela tempera, krpica za brisanje, pastele (masne bojice), ugljen, tuš i pero za tuš.

OPREMA ZA TJELESNU I ZDRAVSTVENU KULTURU: bijela majica kratkih rukava, donji dio trenirke, tenisice za dvoranu koje se mogu nositi i u učionici. (najbolje na čičak)

 

 

Pročitano 879 puta Posljednja izmjena dana Četvrtak, 16 Svi 2019 08:34
« Siječanj 2020 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31